Ik hou van Merken.

INSPIRATIE VOOR MERKLIEFHEBBERS

Arjan Kapteijns

Inspiratie

Hoera Geen Personeel. Helaas Geen Merk.

Afgelopen week was ik op de koffie bij HGP International. HGP International is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geen multinational, maar een mooi familiebedrijf dat kantoor houdt in het Nautisch kwartier te Huizen

HGP maakt de HL2024. Een handgemaakte drukonafhankelijke doorstroombegrenzer, waarmee je op een comfortabele manier water bespaart tijdens het douchen. Dat is goed voor zowel de portemonnee als het milieu. De HL2024 is inmiddels in meer dan 6 miljoen douches in de UK geplaatst en dus een succesvol product.

Tijdens mijn koffieafspraak leerde ik dat HGP niet alleen een mooi product heeft, maar ook opereert vanuit een bijzonder business concept. De naam HGP staat namelijk voor ‘Hoera Geen Personeel’ :-). Maar wat ik ook leerde is dat het succes in de UK zich nog niet zo makkelijk naar andere markten zal laten vertalen.  Omdat voor elkaar te krijgen zal HGP International in mijn ogen van haar mooie product ook een een sterk merk moeten zien te maken. Of dat gaat lukken zal de tijd leren.

Connect with Arjan Kapteijns

  • Linkedin
  • Twitter
  • Mail

Latest Tweet


Gerelateerde artikelen